Kolejny pracowy twór. Udany i prosty do wykonania :)
Składniki na 1 porcję:
- 1 malutka cebula, albo pół dużej
- kawałek surowego kalafiora (w zależności od apetytu ;))
- 2 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- ulubione przyprawy (u mnie koniecznie papryka słodka, ostra, ciut soli, kurkumy i oregano)
- ćwiartka papryki
- kilka listków natki
- olej do smażenia (u mnie kokosowy)
Pietruszka w kawałku, bo używam jej jako "odświeżacza" do ust po skończonym posiłku. Polecam ten sposób - jest niezawodny!
Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńDzięki!
UsuńU mnie ostanio z kalafiora na surowo z czosnkiem i koprem od Ani Stawberries from PL-z suszonymi śliwkami i morelami-genialna!
OdpowiedzUsuńJa teraz tabolechy różne - jest szał!
Usuń