Ileż ja się na nie naczekałam! Większość blogerów już poumieszczała po kilka przepisów na szparagi, a ja jeszcze sezonu nie rozpoczęłam. Bo a to brakło, a to mi nie po drodze na targ było. Ale wreszcie SĄ! Miały być na śniadanie, ale nie wytrzymałam i były na kolację dzień wcześniej - proste, szybkie do przygotowania i nieziemsko smaczne!
Składniki na 1 porcję:
- pół pęczka szparagów
- 1-2 jajka w zależności od apetytu :)
- sól
- garść migdałów
- olej do smażenia (u mnie kokosowy)
Szparagi przerzucić na talerz, a na patelni podprażyć migdały. Jajko delikatnie przełożyć na szparagi, posypać migdałami. Podawać z domowym pieczywem/grzankami. Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie komentarz :)