Jak sezon to sezon, trzeba korzystać na maksa! Tym razem roladki szparagowe z indykiem. Pierwszy raz widziałam coś podobnego u Asi, kilka lat temu, od tego czasu roladki to coroczna pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj robię je z mięsa które akuratnie mam w domu, przyprawiam tak jak akurat mam ochotę. Tym razem musztarda, sól i pieprz, nic więcej.
Składniki na 2 porcje:
- 12 szparagów
- 4 plastry indyka (jakieś 300g)
- 8 cienkich plastrów boczku wędzonego (albo szynki parmeńskiej)
- musztarda
- sól, pieprz
- naczynie żaroodporne delikatnie wysmarowane olejem rzepakowym
- nieduży pasek folii aluminiowej
Zawsze podaję z ziemniakami, sałatek nie trzeba (przecież są tam szparagi), ale ja zazwyczaj daję coś lekkiego - tym razem sałata z rzodkiewkami i jogurtem (działka zaczęła produkować nowalijki, więc korzystam).
Przed piekarnikiem...
a tu już po :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie komentarz :)