Polubiliśmy się z sałatkami ziemniaczanymi na kolację. Tym razem moja wersja sałatki od Magdy. I przeróbka Magdowego dressingu na bazie awokado - jaki to genialny i prosty pomysł na wyeliminowanie majonezu z sosów! Zdjęcia, jak i przy poprzedniej sałatce ziemniaczanej, powalają urokiem ;) ale warto, bo tu o smak chodzi!
Składniki na 2 porcje:
- 4 duże ziemniaki, ugotowane
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka ugotowane na półtwardo (3,5-4 minuty)
- podprażone pestki dyni
- pół awokado
- 2 łyżki oleju lnianego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
Smacznego!
Bardzo ciekawa propozycja, trzeba wypróbować!
OdpowiedzUsuńTrzeba, trzeba :)))
Usuń