piątek, 30 stycznia 2015

Kolejna ziemniaczana - z rewelacyjnym dresingiem z awokado

sałatka z ziemniaków, ogórków kiszonych, czerwonej cebuli i jajek

Polubiliśmy się z sałatkami ziemniaczanymi na kolację. Tym razem moja wersja sałatki od Magdy. I przeróbka Magdowego dressingu na bazie awokado - jaki to genialny i prosty pomysł na wyeliminowanie majonezu z sosów! Zdjęcia, jak i przy poprzedniej sałatce ziemniaczanej, powalają urokiem ;) ale warto, bo tu o smak chodzi!

Składniki na 2 porcje:
  • 4 duże ziemniaki, ugotowane
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka ugotowane na półtwardo (3,5-4 minuty)
  • podprażone pestki dyni
Dressing:
  • pół awokado
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
Ziemniaki pokroić w kostkę, ogórki w półplasterki, cebulę w piórka, jajka - w ćwiartki. Składniki sosu potraktować blenderem na gładko :) Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, polać dressingiem, posypać całość pestkami. 
Smacznego!

sałatka z ziemniaków, ogórków kiszonych, czerwonej cebuli i jajek

2 komentarze:

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie komentarz :)