Kolejna wersja budyniu jaglanego. Tym razem gruszkowy :)
Składniki:
- gruszka
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- mleko
Gruszkę obrać, pokroić na niewielkie kawałki. Dodać kaszę i mleko (zaczynać od 1/4 szklanki i dodawać tyle, żeby budyń miał konsystencję jaką lubimy). Zblendować. Znowu banał ;)
Składniki
I budyń z posypką :)
I kolejny świetny pomysł na przekąskę.
OdpowiedzUsuńSzkoda tylko, że moje dzieci są już takie duże, nie chcą jeść budyni jaglanych.
Jak gładko zmielisz, to można im powiedzieć, że to budyń z nowej firmy ;) Jutro będę testować ten tekst na czterolatce koleżanki.
UsuńO to daj znać jak poszło.
UsuńMoje dzieciaki mają 20 i 16 lat, u nich takie teksty nie przechodzą he he:)
Bardzo jestem ciekawa tego smaku :)
OdpowiedzUsuń