poniedziałek, 29 września 2014

Budyń gruszkowy


Kolejna wersja budyniu jaglanego. Tym razem gruszkowy :)
Składniki:
  • gruszka
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • mleko
Gruszkę obrać, pokroić na niewielkie kawałki. Dodać kaszę i mleko (zaczynać od 1/4 szklanki i dodawać tyle, żeby budyń miał konsystencję jaką lubimy). Zblendować. Znowu banał ;)

Składniki
I budyń z posypką :)

4 komentarze:

  1. I kolejny świetny pomysł na przekąskę.
    Szkoda tylko, że moje dzieci są już takie duże, nie chcą jeść budyni jaglanych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak gładko zmielisz, to można im powiedzieć, że to budyń z nowej firmy ;) Jutro będę testować ten tekst na czterolatce koleżanki.

      Usuń
    2. O to daj znać jak poszło.
      Moje dzieciaki mają 20 i 16 lat, u nich takie teksty nie przechodzą he he:)

      Usuń
  2. Bardzo jestem ciekawa tego smaku :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie komentarz :)