"Warunkowo", bo zrobienie jej zajmie chwilęmoment pod warunkiem, że w lodówce są upieczone buraki i ugotowana kasza ;) Ja buraki piekę ostatnio raz w tygodniu, kilka sztuk wrzucam do piekarnika przy okazji pieczenia chleba, potem dodaję je do różnych potraw. Kaszę też gotuję na bieżąco i zazwyczaj jakaś jej ilość jest w lodówce. Inspiracja pochodzi od KS - moja sałatka jest połączeniem kilku pomysłów Asi.
Składniki na jedną porcję:
- jeden niewielki upieczony burak
- pół awokado
- ugotowana kasza jaglana (ilość wedle apetytu)
- ulubione przyprawy
- jajko ugotowane na twardo lub półtwardo
- słonecznik
- ulubiony winegret (nie próbujcie robić do tej sałatki winegretu miodowego - jest zdecydowanie za słodki, sprawdziłam ;))
Pyszka!
świetny pomysł na zdrową i pyszną sałatkę! :)
OdpowiedzUsuńOj tak :) w ogóle kasza z patelni to moje odkrycie ostatnich miesięcy.
Usuń