czwartek, 2 października 2014

Pasta jajeczna z mascarpone

pasta do chleba - mascarpone i jajka

Często bywało u mnie tak, że kupowałam mascarpone do jakiegoś dania obiadowego, zużywałam 2 łyżki serka, a reszta czekała na zmiłowanie. Próbowałam go zjeść na kanapce - nie ma szans. Na kanapce z mega kwaśnym dżemem - takoż samo. Z pomocą przyszła niezawodna Asia.
Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • mascarpone (mniej więcej 2 pełne łyżki, ale ja zawsze daję ile mi zostało; jeśli mam sporo - dzielę na 2 porcje)
  • sól, pieprz, papryka
Jajka rozgnieść widelcem, dodać mascarpone. Posolić i popieprzyć do smaku. Położyć pastę na kromce chleba i posypać papryką :)
Pyszne z chlebem żytnim.

pasta do chleba - mascarpone i jajka

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię pasty jajeczne, ale mascarpone jeszcze nie dodawałam, musi być pyszne:)

    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła, bo myślałam, że będzie mdłe, a jest super :)

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie komentarz :)