Jako, że w tym roku stałam się dumną posiadaczką grilla (ahhhhhh, cudownie jest spełniać marzenia!) - zaczną się na blogu pojawiać przetestowane przepisy na dania z tegoż "urzadzenia" :)
Na początek - prosta marynata - z podstawowych przypraw. Przetestowane - pyszne! Potwierdzone przez 3 pokolenia (czwarte, najmłodsze woli jednak łagodniejsze smaki ;)). Oryginał pochodzi stąd, jednak zdecydowanie polecam moją metodę blendowania - mięso jest bardziej aromatyczne.
Składniki:
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 malutka cebulka, albo pół średniej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki (można dać wędzoną)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki keczupu
Smacznego!
Fajna, łatwa do zrobienia marynata :) dodałam musztardę francuską Tarsmak, bo lubię jak podkreśla smak potraw. Wszystkim bardzo smakowało, polecam :)
OdpowiedzUsuńŻeby wiedzieć dwie doby wcześniej, że będzie się robiło karkówkę potrzeba nie lada zorganizowania :) Ale jest musztarda, to biorę przepis w ciemno.
OdpowiedzUsuńEeee tam! Wystarczy w piątek się dowiedzieć, że w niedzielę będą goście ;) Daj znać jak smakowało :)
UsuńFaaajnie , przyda sie przepis - dziekuje.
OdpowiedzUsuńBardzo interesujący przepis. Doskonały moim zdaniem, ale więcej szczegółów by się przydało!
UsuńSuper, napewno przetestuje :)
OdpowiedzUsuńasdasdasda
OdpowiedzUsuń