tag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post8450636378933453252..comments2024-03-15T18:27:31.801+01:00Comments on OkołoKuchennie: Dżem truskawkowy + kalkulacja opłacalności ;)Kasia K.http://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-25724736147772037412015-06-24T14:12:58.819+02:002015-06-24T14:12:58.819+02:00Dla mnie też, ale nie lubię jak mi się psują ;) St...Dla mnie też, ale nie lubię jak mi się psują ;) Stąd cytryna i cukier. Testuję teraz agar do dżemów. Dziwny posmak daje :/Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-77537427300979467662015-06-24T14:09:39.345+02:002015-06-24T14:09:39.345+02:00:) do niektórych truskawek nie używałabym w ogóle,...:) do niektórych truskawek nie używałabym w ogóle, bo jak dla mnie same w sobie są wystarczająco słodkie.<br />Joannahttps://www.blogger.com/profile/01437893718594362357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-46049034195837094222015-06-22T22:33:46.257+02:002015-06-22T22:33:46.257+02:00Żadna taśma, co Ty! Szkoda czasu i kasy. Jak chces...Żadna taśma, co Ty! Szkoda czasu i kasy. Jak chcesz mieć na mur beton przyklejone (ciężko się toto nawet zmywa) to polecam plaster bez opatrunków z apteki ;) A jak chcesz mieć ładne i eleganckie za rok do zmycia - normalnie na kleju biurowym sobie naklej :) Ja w zeszłym robiłam na plastrze, ale mi to nie chce odejść ze słoików :P W tym postawiłam na klej. <br />To ile Ty tego cukru dajesz? Mniej niż 10%? Uważaj, żeby Ci się to nie popsuło :) Ale jak jesteś pewna i chcesz jakiś zagęstnik to poszukaj sobie naturalnych pektyn w proszku - agar to raczej do galaretek.Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-51048809317825568742015-06-22T22:22:05.597+02:002015-06-22T22:22:05.597+02:00A agaru kiedys próbowałas?Bo ja chyba ze względu n...A agaru kiedys próbowałas?Bo ja chyba ze względu na duuuuużo mniejszą ilośc cuku musiałabym całą masę tych pestek mieć. Masz jakąś specjlną taśmę do naklejania na śłoiki?Wiem pytanie z cyklu głupich, ale mi się samej nie chce naklejek robic ;) i szukam innego patentu.Joannahttps://www.blogger.com/profile/01437893718594362357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-7991136898043204912015-06-20T23:13:45.318+02:002015-06-20T23:13:45.318+02:00Podejrzewam, że z pestkami jabłek byłoby podobnie,...Podejrzewam, że z pestkami jabłek byłoby podobnie, bo też zawierają pektyny. Ale lato to nie czas na jabłka ;)Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-21860817890382800342015-06-20T23:13:10.532+02:002015-06-20T23:13:10.532+02:00Moja młoda wyjada takie paluchami, więc ja wolę bl...Moja młoda wyjada takie paluchami, więc ja wolę blendować ;)Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-91600120975729107102015-06-20T13:18:16.819+02:002015-06-20T13:18:16.819+02:00A patentu z pestkami od cytryn nie znałam-,muszę s...A patentu z pestkami od cytryn nie znałam-,muszę spróbować!!Joannahttps://www.blogger.com/profile/01437893718594362357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-9395207786142352892015-06-19T12:29:38.899+02:002015-06-19T12:29:38.899+02:00Mniam, nie ma jak domowy dżemik :)
Ale swoich nigd...Mniam, nie ma jak domowy dżemik :)<br />Ale swoich nigdy nie blenduję - wolę z kawałkami owoców :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.com