tag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post5298564461971576127..comments2024-03-15T18:27:31.801+01:00Comments on OkołoKuchennie: Chleb pszenno-żytni. I mój pierwszy raz z garnkiem rzymskim :)Kasia K.http://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-84228372595156181342018-01-05T07:36:55.298+01:002018-01-05T07:36:55.298+01:00Dziękuję za odpowiedź :) Naczynie nagrzałam razem ...Dziękuję za odpowiedź :) Naczynie nagrzałam razem z piekarnikiem i do gorącego wrzuciłam wyrośnięty bochenek. Wyszedł piękny. A że piekłam późnym wieczorem, to jest jeszcze nie krojony, wiec nie wiem jak smakuje i jak wygląda w środku. Garnek kupię tak czy inaczej, na pewno sie przyda :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-65326456985855660602018-01-04T21:34:37.552+01:002018-01-04T21:34:37.552+01:00Nie robiłam tego chleba w formie żaroodpornej, ale...Nie robiłam tego chleba w formie żaroodpornej, ale te naczynia, które mam, mają odporność tylko do 220 stopni, to troszkę mało. Jeśli miałabym formę odporną na 250 stopni to wstawiłabym chleb już do nagrzanego piekarnika, po kwadransie obniżyła temperaturę do gdzieś 220 stopni :)Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-7000414645307228432018-01-04T13:52:01.148+01:002018-01-04T13:52:01.148+01:00Witam serdecznie, czy w szklanej formie żaroodporn...Witam serdecznie, czy w szklanej formie żaroodpornej można upiec? Czy zmienia się sposób pieczenia? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-38929064824632418282017-01-07T10:37:02.168+01:002017-01-07T10:37:02.168+01:00Rzeczywiście przykrycie folią aluminiową pomogło. ...Rzeczywiście przykrycie folią aluminiową pomogło. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07832965965342991475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-86479913690584109032017-01-06T23:56:14.592+01:002017-01-06T23:56:14.592+01:00Ciasto wyrastało 6-8. Garnek moczyłem min 15 min. ...Ciasto wyrastało 6-8. Garnek moczyłem min 15 min. Piekłem w piekarniku na 200stopC (grzałka góra i dół) przez pełną godzinę.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07832965965342991475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-53454336576337744472017-01-06T23:55:34.553+01:002017-01-06T23:55:34.553+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07832965965342991475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-3674555903785008822017-01-04T22:27:07.556+01:002017-01-04T22:27:07.556+01:00Z przykrywką. A jak chleb wyrastał? Ile był garnek...Z przykrywką. A jak chleb wyrastał? Ile był garnek moczony? Jak jest pieczony?<br />Jeśli bez przykrycia wychodzi dobry, może wystarczy go trochę obniżyć i przykryć folią aluminiową po 20 minutach?Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-30137180376371245412017-01-04T22:23:05.081+01:002017-01-04T22:23:05.081+01:00Czy chleb pieczony był z górna częścią garnka czy ...Czy chleb pieczony był z górna częścią garnka czy odsłonięty ?<br />U mnie z przykryciem wychodzi bardzo wilgotny, skórka nie twardnieje. Bez przykrycia góra jest spalona na kamień.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07832965965342991475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-39251831703085351142016-07-10T12:27:21.963+02:002016-07-10T12:27:21.963+02:00Bardzo, bardzo się cieszę! :)
I żadna ze mnie paaa...Bardzo, bardzo się cieszę! :)<br />I żadna ze mnie paaaani!Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-75093848219191784462016-07-10T10:34:43.034+02:002016-07-10T10:34:43.034+02:00Pani Kasiu-chlebek pyszny!Robię go już trzeci raz ...Pani Kasiu-chlebek pyszny!Robię go już trzeci raz i będę robiła ciągle bo jest pyszny!Postanowilam że będzie to mój przepis bazowy a kombinuję tylko z mąkami i czy razowy czy pszenny czy orkiszowy zawsze wychodzi :) dodaję do niego tylko 1 łyżeczkę słodu jęczmiennego(na połowę porcji)Właśnie go robię.Dziękuję!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-75388951102481256732015-03-28T16:54:52.452+01:002015-03-28T16:54:52.452+01:00Dzięki! A na listę ja zawsze chętnie :)Dzięki! A na listę ja zawsze chętnie :)Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-29903960914261998432015-03-28T16:54:16.894+01:002015-03-28T16:54:16.894+01:00Dziękuję! Dziękuję! Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-18204781490755594292015-03-28T16:53:56.566+01:002015-03-28T16:53:56.566+01:00Kiedyś przeczytałam coś bardzo mądrego odnośnie ch...Kiedyś przeczytałam coś bardzo mądrego odnośnie chleba, sprzedaję teraz Tobie ;)<br />"Pieczenie chleba wymaga bardzo dużo czasu. Na szczęście nie jest to Twój czas" ;)Kasia K.https://www.blogger.com/profile/01409194440115963948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-7004613837743286202015-03-28T13:37:31.102+01:002015-03-28T13:37:31.102+01:00Wyszedł wspaniale :) Dziękuję za dołączenie do mar...Wyszedł wspaniale :) Dziękuję za dołączenie do marcowej listy, pozdrawiam M.Małgosia i Piotrhttps://www.blogger.com/profile/16789689193183355348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-33575549816049772752015-03-27T23:06:48.235+01:002015-03-27T23:06:48.235+01:00Ale mi smaka narobilas, wyglada mega apetycznie! S...Ale mi smaka narobilas, wyglada mega apetycznie! Strasznie w DE brakuje mi takiego chleba, ale i czasu brak, zeby samemu go upiec ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07617514653706572483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6919065726072018543.post-81233814933432757672015-03-25T06:42:10.837+01:002015-03-25T06:42:10.837+01:00Wygląda apetycznie :)Wygląda apetycznie :)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.com